Κρήτη: Φάρμακο αξίας 1.800.000 ευρώ χορηγήθηκε σε μωρό – «Αν δεν το είχαμε κάνει, το παιδί θα είχε παραλύσει»

Ίσως είναι η πρώτη φορά που οι γραφειοκρατικές διαδικασίες κινήθηκαν τόσο γρήγορα με σκοπό να εγκριθεί το ποσό του φαρμάκου

Η είδηση πως σε ένα μωρό στην Κρήτη, το οποίο πάσχει από μυϊκή ατροφία, χορηγήθηκε φάρμακο αξίας 1.800.000 ευρώ για να διαφύγει τον πολύ άμεσο κίνδυνο παράλυσης που αντιμετώπιζε, είναι μια είδηση που μόνο αισιοδοξία μπορεί να προκαλέσει.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τα εμπόδια της γραφειοκρατίας ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, ενέκρινε χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις τη δαπάνη.

«Το μωρό είναι 10 μηνών και πάσχει από νωτιαία μυΐκή ατροφία. Το ειδικό για αυτή την ασθένεια γονιδιακό φάρμακο, το οποίο είναι σε ενέσιμη μορφή, του χορηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Το παιδάκι ανταποκρίθηκε πολύ καλά και τώρα βρίσκεται σπίτι του. Ήταν μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη δεδομένου ότι η υγεία του παιδιού κινδύνευε σοβαρά και πιο συγκεκριμένα υπήρχε ο κίνδυνος της παράλυσης. Θα παρακολουθείται πολύ στενά επί μήνες για τυχόν παρενέργειες», είπε ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης  στο Newsbeast.

«Ο παιδονευρολόγος του νοσοκομείου έκανε το αίτημα σε εμένα και εγώ έφερα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου. Το αίτημα μας έγινε δεκτό από την υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας. Έπειτα ανέλαβε ο φαρμακοποιοιός του νοσοκομείου μας να τρέξει το τεχνικό κομμάτι της εισαγωγής του φαρμάκου. Η όλη διαδικασία δεν διήρκησε πάνω από μήνα, κινήθηκε πολύ γρήγορα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο όσο καιρό είναι ο ίδιος διοικητής του νοσοκομείου. Όπως μας λέει: «ίσως να είναι και η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο γενικώς. Όσο για τους γονείς, όπως φαντάζεστε, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας».

Δείτε επίσης: Παλαμάς Καρδίτσας – Πόρισμα ΕΔΕ: 34 οι «μαϊμού» εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading