Κώστας Ζαχαριάδης: “Η ανάπτυξη πρέπει να αφορά το σύνολο της κοινωνίας και όχι λίγους”

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας, «Άλμα Ανάπτυξης» που πραγματοποιείται στην Ναύπακτο – Σε ομολία του επεσήμανε την ανάγκη, η ανάπτυξη να αφορά το σύνολο τής κοινωνίας και όχι μόνο λίγους.

Ο τομεάρχης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αν η χώρα κατορθώσει στα επόμενα χρόνια να έχει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, είναι κρίσιμο να αποτυπωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών, των εργαζομένων, στην καθημερινότητα της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση». 

Ανέφερε επίσης ότι «για να έχουμε μία ανάπτυξη η οποία να μπορεί να περιλαμβάνει όλη την κοινωνία, πρέπει να χρηματοδοτήσουμε από κάτω προς τα πάνω. Να δούμε πρώτα τη μικρομεσαία επιχείρηση, την επιχειρηματικότητα που άντεξε τόσα χρόνια, μέσα στις δυσκολίες και μέσα στα μνημόνια. Να δούμε πρώτα τον εργαζόμενο και τις σχέσεις εργασίας, την καθημερινότητά του και στη συνέχεια να πάμε και προς τα πάνω».

O κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «δυστυχώς, κατά την άποψή μας, η σημερινή κυβέρνηση, τα μηνύματα της αλλαγής και της εμπειρίας από την πανδημία, δεν τα περιλαμβάνει στο αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο προωθείται τόσο στην εργασία, όσο και στο ασφαλιστικό».

‘Επειτα, προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο αναπτυξιακό μοντέλο «θα εντείνει τις ανισότητες και θα φέρει χειρότερες μέρες για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Τέτοιο ήταν το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα, τέτοια θέλει να είναι η μεταρρύθμιση που κάνει στο χώρο της επικουρικής ασφάλισης η Νέα Δημοκρατία».

Ολοκληρώνοντας είπε ότι «προφανώς θα υπάρξουν κερδισμένοι και χαμένοι από αυτή τη διαδικασία» και προέβλεψε ότι οι πολύ ισχυροί, θα βγουν ακόμα πιο ισχυροί, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα αποδυναμωθούν περισσότερο.

Δείτε επίσης: Σκυλακάκης: “Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που ήδη έχει αρχίσει”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading