Κορονοϊός: Πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας σε μπαρ στο Ηράκλειο

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν σε ελέγχους το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, στο κέντρο του Ηρακλείου, για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού. Πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε μπαρ για συνωστισμό.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μικτό κλιμάκιο με την συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της δημοτικής αστυνομίας προχώρησε σε ελέγχους στο κέντρο του Ηρακλείου. Κατά την διάρκεια των ελέγχων εντόπισαν ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης που παρουσίαζε συνωστισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκανε το μικτό κλιμάκιο διαπίστωσε πως υπήρχαν 50 άτομα περισσότερα απ’ όσα προβλέπουν τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν, οι αρχές να βεβαιώσουν πρόστιμο της τάξης των 10.000 ευρώ αλλά και να προχωρήσουν στην αναστολή της λειτουργίας του για 15 ημέρες.

Έλεγχοι και το βράδυ του Σαββάτου

Οι έλεγχοι από το μικτό κλιμάκιο συνεχίστηκαν και το βράδυ του Σαββάτου όπου επιβεβαιώθηκαν τρία ακόμα πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης του Ηρακλείου.

Πρόκειται για δύο καφέ, το ένα στο κέντρο της πόλης, και ένα εστιατόριο με τους επιχειρηματίες να καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ αλλά και να αναστείλει την λειτουργία της επιχείρησης για 15 ημέρες.

Δεκάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Πολλά όμως είναι και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί σε εργαζόμενους σε καφετέριες, εστιατόρια, φούρνους και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας.

Μέσα σε λίγες ημέρες η δημοτική αστυνομία και η ΕΛΑΣ έχουν «κόψει» 27 συνολικά πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση νομοθεσίας το πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους είναι 150 ευρώ!

Μεγάλη η συμμόρφωση των επιχειρηματιών

Παρ’ όλα αυτά οι έλεγχοι έχουν δείξει πως οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν συμμορφωθεί και τηρούν τόσο τις αποστάσεις όσο και τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας.

«Υπάρχει μεγάλη συμμόρφωση ως προς την πλειοψηφία ων καταστημάτων. Παρουσιάζονται κάποια μεμονωμένα περιστατικά κυρίως στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης τα οποία μας προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία», επεσήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας του Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός ενώ παράλληλα τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

«Οι έλεγχοι γίνονται είτε με μικτά κλιμάκια είτε κατά μόνας οι υπηρεσίες και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Οι έλεγχοι γίνονται όλες τις ώρες και σε όλα τα καταστήματα. Μάλιστα, τώρα που αρχίζει η τουριστική σεζόν θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να διατηρήσουμε το ασφαλές προφίλ και το καλό πρόσωπο της χώρας», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παττακός.

Loading