Κορονοϊός, Προμαχώνας, Καζίνο και… κρούσματα στις Σέρρες;

Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε στο Νομό Σερρών και μετά από ένα μεγάλο διάστημα 2,5 μηνών.

Γενικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή, 28 νέα κρούσματα του ιού καταγράφηκαν, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρα;

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 εισαγόμενα.

Θα μου πεις και τι να γίνει όταν στο τελωνείο περνούν ακόμη και 10.000 αυτοκίνητα και περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι;

Δεν είναι λογικό με αυτά τα δεδομένα, να υπάρχουν και κρούσματα κορονοϊού;

Και στην τελική δεν μπορούμε να θέλουμε και τουρισμό και κανένα κρούσμα;

Σωστά;

Γυναίκα το νέο κρούσμα Κορονοϊού στο Νομό Σερρών

Ποια είναι η γυναίκα; Είναι μια ηλικιωμένη από χωριό κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η 72χρονη ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και ενώ αρχικά σε εργαστηριακό έλεγχο που της έγινε είχε βγει αρνητική στην συνέχεια βρέθηκε θετική, ενώ στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται προληπτικά και ο σύζυγός της, αν και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε είναι αρνητικό.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκίνητων και από τις δυο μεριές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στον Προμαχώνα.

Λόγω των δειγματοληπτικών ελέγχων που γίνονται στο συνοριακό φυλάκιο από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τον μεγάλο αριθμό των τουριστών – επισκεπτών, τον διαβατηριακό έλεγχο που πραγματοποιείται και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Προμαχώνας είναι το μοναδικό συνοριακό φυλάκιο για τη τουριστική διέλευση στα χερσαία σύνορα της χώρας, παρατηρούνται όχι μόνο αυξημένη ροή στην κίνηση των αυτοκίνητων αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους εμπλεκόμενους στον τελωνειακό και συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Στο μεθοριακό σταθμό σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων καθώς εγκλωβίστηκαν πολλοί Σέρβοι τουρίστες.

Αυτοί έμειναν εκεί από το βράδυ προκειμένου να προλάβουν να περάσουν στην Ελλάδα πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση στις 6 το πρωί.

Να σημειώσουμε πως η πρόσβαση των Σέρβων πολιτών στην Ελλάδα έχει ανασταλεί έως τις 15 Ιουλίου, από όλα τα σημεία εισόδου.

Όπως επισήμαναν στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος του Προμαχώνα μετά την πρωινή προσωρινή οδηγία που δόθηκε για την ελεύθερη διέλευση των Σέρβων τουριστών που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα, πλέον ισχύει κανονικά η αρχική απόφαση για απαγόρευσης της διέλευσης των τουριστών – επισκεπτών από τη Σερβία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα τους.

Ποια η κατάσταση στη Σερβία και στα Σκόπια αναφορικά με τον κορονοϊό

Προσέξτε!

Η κυβέρνηση της Σερβίας για την Κυριακή δίνει 302 νέα κρούσματα κορονοϊού και πέντε νεκρούς, το Βαλκανικό Ερευνητικό Δίκτυο Αναφορών δίνει σχεδόν διπλάσιους θανάτους και τριπλάσια κρούσματα

Να μην σας πω τι γίνεται στα Σκόπια

Εκεί έχουν εκλογές την άλλη Κυριακή, οπότε την αλήθεια θα την μάθουμε εκ των υστέρων

Όπως γίνεται τελικά μετά και τα πρόσφατα ελληνικά δημοσιεύματα παντού και …πάντα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κιλκίς: Καρπούζια ωριμάζουν με κλασική μουσική

Loading