Κορονοϊός: «Δεν θα υπάρξει έκρηξη νοσηλείας στο ΕΣΥ γιατί έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες»

Για την κατάσταση του κορονοϊού στην χώρα μας και για το γεγονός ότι αλλάζει πρόσωπο η πανδημία, έκανε λόγο το μέλος της επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι «Ο κίνδυνος νόσησης είναι πολύ αυξημένος για τους κατοίκους περιοχών που δεν έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός και υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.»

Επίσης η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι λόγω των εμβολιασμών το τέταρτο κύμα θα είναι τελείως διαφορετικό καθώς «δεν θα υπάρξει έκρηξη νοσηλείας στο ΕΣΥ γιατί έχουν εμβολιαστεί ευπαθείς ομάδες και οι νέοι νοσούν στο σπίτι τους».

Επίσης για την μετάλλαξη Δέλτα ανέφερε ότι «κανείς το τονίζω κανείς δεν έχει νοσηλευτεί από την μετάλλαξη Δέλτα ενώ είχε κάνει και τα δύο εμβόλια», δίνοντας το στίγμα για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η μάσκα είναι από τα βασικότερα μέτρα προστασίας. Η επιτροπή μας τονίζει την χρήση μάσκας υποχρεωτικά για όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας, ενώ την φοράμε και στα ΜΜΕ. Επίσης την φοράμε και στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική.

Φέτος το καλοκαίρι η μάσκα μας θα είναι μέσα στην τσάντα μας αποτελώντας το μεγαλύτερο μας αξεσουάρ και όπλο ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 2.107 νέα κρούσματα και 10 θάνατοι – Πτου εντοπίζονται τα κρούσματα

Loading