Κορονοϊός – Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ ειδικός προειδοποιεί για 10.000 ημερήσια κρούσματα

Σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησαν οι ειδικοί Δρ. Γιώργος Παυλάκης και Μάριος Λαζανάς για την δυσοίωνη πραγματικότητα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις συνεντεύξεις των δύο ειδικών στην πρωϊνή εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ, ο κορονοϊός συνεχίζει να είναι παρόν στην καθημερινότητά μας, ενώ ο κ. Παυλάκης αναφέρει πως πιθανώς ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας χωρίς να έχουμε δεί ακόμη την κορύφωσή του.

Ο κ. Παυλάκης δήλωσε:«Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα. Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο» και αργότερα ανέφερε πως τα κρούσματα μπορούν εύκολα να διπλασιαστούν μέσα σε διάστημα εβδομάδων.

Αναλόγως, ο κ. Λαζανάς ανέφερε:«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα»

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε ο κ. Λαζανάς, ενώ προειδοποίησε ότι «Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα».

Δείτε επίσης: Επικράτηση μετάλλαξης Δέλτα: Ο φόβος των περιορισμών επιστρέφει – Το βλέμμα της κυβέρνησης στα “κόκκινα” νησιά (Vid)

Loading