Κοντοζαμάνης: Ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις υγειονομικών που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους

Στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και στο τι θα συμβεί στα νοσοκομεία από 1η Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Την ημέρα που θα εφαρμοστεί η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία

Αρχικά ο κ Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τον μισθό του Σεπτεμβρίου (15ημερο) που τους έχει καταβληθεί προκαταβολικά.

Επιπλέον, ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί όταν επιστρέψουν στην εργασία τους, μπορεί τα τοποθετηθούν σε άλλη θέση από αυτή που υπηρετούν τώρα.

Ανακατανομή προσωπικού ανά νοσοκομείο

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, που περιλαμβάνει αναδιάταξη δυνάμεων και ανακατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο. Είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο. Επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται. Πρόσθεσε επίσης πως το υπουργείο θα φροντίσει ώστε οι όποιες διαδικασίες αναδιάταξης να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Αναστολή αδειών λόγω πανδημίας

Σε ερώτηση για το μέτρο αναστολής αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών, ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε πως ούτως ή άλλως αναστολή αδειών έχει εφαρμοστεί από την αρχή της πανδημίας και ο λόγος που επανέρχεται μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, είναι ακριβώς το γεγονός ότι η πανδημία κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Πρόσθεσε ακόμα, πως το υπουργείο έχει φροντίσει το προσωπικό των νοσοκομείων που έχει προφανώς υποστεί μεγάλη κόπωση, να ξεκουραστεί.

Δείτε επίσης: Δείτε live την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον εμβολιασμό

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr