Κομοτηνή: Κρατούσαν αλλοδαπούς ομήρους για λύτρα

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής ενημερώθηκαν για τις αρπαγές και μαζί με άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, απελευθέρωσαν τους αλλοδαπούς

Η Σπείρα των Ελλήνων έστηνε ενέδρα στο συνοριακό σημείο από το οποίο περνούσαν οι μετανάστες και τους παγίδευε, κρατώντας τους όμηρους με αντάλλαγμα λύτρα από αυτούς και τις οικογένειές τους.

Την είσοδο των αλλοδαπών περίμενε ένας άγνωστος συνεργός του κυκλώματος, ο οποίος την περασμένη Τρίτη οδήγησε επτά μετανάστες σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης. Εκεί συναντήθηκε με έναν 32χρονο και έναν 22χρονο οι οποίοι μετέφεραν τους αλλοδαπούς με δύο οχήματα στο σπίτι του πρώτου σε οικισμό της Κομοτηνής.

Στο σπίτι τους κρατούσαν παράνομα χωρίς την θέλησή τους με σκοπό να λάβουν λύτρα από αυτούς και τους συγγενείς τους, δυνάμεις της αστυνομίας όμως έκαναν έφοδο στο σπίτι του 32χρονου, 32χρονου, περνώντας του χειροπέδες και απελευθερώνοντας τους επτά φυλακισμένους αλλοδαπούς.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν αυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 22χρονου στην υπόθεση, καθώς και μιας 24χρονης στον λογαριασμό της οποίας μετέφεραν 400 ευρώ συγγενικά πρόσωπα των κρατούμενων αλλοδαπών.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, με την οποία ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Δείτε επίσης: Αττική: Πατροκτονία στους Αγίους Αναργύρους (video)

Loading