Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε γιατρούς και στελέχη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Ποινική δίωξη κακουργηματικού βαθμού για παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, σχετικά με τη μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Στην ιδιωτική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 θετικοί στον κορωνοϊό, 13 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Ο κ. Αντωναράκος διενέργησε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του νοσοκομείου, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Βαγγέλη Ιωαννίδη, στο πλαίσιο της οποίας εξέτασε περισσότερους από 25 μάρτυρες, συγκέντρωσε στοιχεία από τα αρχεία της κλινικής, από τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και από τα πορίσματα που συνέταξαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές όσον αφορά την τήρηση των πρωτοκόλλων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι για την κλινική, είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος, αλλά και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Δείτε ακόμα: Κορονοϊός: Πλησιάζουν τους 700.000 οι νεκροί – Πάνω από 17.000.000 τα κρούσματα

Loading