Κλιμάκιο του ΚΕΔΑΚ στο Άγιο Όρος μετά τις καταστροφές

Κλιμάκιο του ΚΕΔΑΚ μετέβη το πρωί της Τετάρτης (8/4) στο Άγιο Όρος, με εντολή του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενες ημερών προκάλεσαν καταστροφές και πολλά προβλήματα στο Άγιο Όρος, διακόπτοντας ακόμη και τη συγκοινωνία μεταξύ Δάφνης και Καρυών.

Κύριο μέλημα του κλιμακίου, το οποίο αποτελείται από τον Διευθυντή του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς και δυο μηχανικούς, είναι να αποκατασταθεί άμεσα η συγκοινωνία μεταξύ του λιμανιού της Δάφνης και των Καρυών.

Ο δρόμος που συνδέει το λιμάνι του Αγίου Όρους με τη διοικητική πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, για αυτό δρομολογούνται οι κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στην τροφοδοσία των Ιερών Μονών.

Καράογλου: «Η κυβέρνηση παρούσα»

«Το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβόλι της Παναγιάς», δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου και πρόσθεσε:

«Συνομίλησα με την Ιερά Κοινότητα και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, διαβεβαιώνοντας τους πως η Κυβέρνηση είναι παρούσα. Η στήριξη όλων των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές είναι αυτονόητη».

Δείτε ακόμη:
Βαρβιτσιώτης: «Δεν μπορεί ο καθένας στην τρικυμία μόνος του»

Loading