Κικίλιας: Εκκενώνεται γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο (vids)

Στο ΚΑΤ και στο Σισμανόγλειο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέβη χθες στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ στο οποίο τέσσερις πυροσβέστες νοσηλεύονται με τους δυο να είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και άλλοι δυο βρίσκονται με ήπια εγκαύματα στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής-Εγκαυμάτων.

Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας των εγκαυματιών και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Επίσης, από χθες, στις 3:30 τα ξημερώματα, ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, 47 συμπολιτών μας που είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην «Παμμακάριστο» και στο «Ελπίς».

Ήρθα σήμερα εδώ, με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετέβη στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.

Τα νοσοκομεία αυτά είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε από τη διοίκηση και στελέχη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για το τι συμβαίνει με το επιχειρησιακό σχέδιο που αφορά στην ανάπτυξη των Μονάδων του Κέντρου έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όποια περιστατικά προκύψουν από τις πυρκαγιές.

Έπειτα μετέβη και στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Σισμανόγλειο έτσι ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των δυο εθελοντών πυροσβεστών που βρίσκονται στη ΜΕΘ με τον διοικητή του νοσοκομείου Ιωάννη Ηλιόπουλο και το υγειονομικό προσωπικό να τον ενημερώνει.

Τέλος, όσον αφορά το Σισμανόγλειο, ενημερώθηκε για την ετοιμότητα του νοσοκομείου από τον διοικητή Ιωάννη Ευθυμιάδη.

Δείτε επίσης: Τουρκία – Πυρκαγιές: Νέο παραλήρημα – «Πίσω από τις φωτιές βρίσκεται η Ελλάδα» (Vid)

Loading