Κεφαλονιά: Ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξεκίνησε από ένα βοσκό (pics & video)

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Ελειό και συγκεκριμένα σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι – Η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα – Έχουν εκκενωθεί δυό χωριά.

Πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις και αρχικά απείλησε το χωριό Καπανδρίτι που εκκενώθηκε.

Όπως λέει στο newsit.gr, η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται οι κατασκηνώσεις της περιοχής.

Η κυρία Κράτσα, τόνισε σε δηλώσεις της, ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα.

«Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο, βοήθησαν τις φλόγες να επεκταθούν, χωρίς ο βοσκός να προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Η Πυροσβεστική ξεκίνησε τις προσπάθειες της κατάσβεσης, αλλά το έργο παραμένει δύσκολο.

Από το μεσημέρι οι φλόγες βρίσκονται μέσα στο Καπανδρίτι, με τους Πυροσβέστες να προσπαθούν να σώσουν σπίτια και περιουσίες.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει ολόκληρο το νησί, με τους ανέμους που αγγίζουν τα 6 μποφόρ να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Αναλυτικότερα, υπάρχουν δυο μέτωπα ένα στην Αγία Ειρήνη και ένα στο Καπανδρίτι, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστούν.

Λόγω της επικίνδυνης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Κεφαλονιά αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους νωρίτερα η οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι. Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται «για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

πηγή: inkefalonia

Δείτε επίσης: Καιρός Ελλάδα: Η θερμοκρασία αύριο Κυριακή 4-07-2021

Loading