Καστοριά: Γέφυρα σωτηρίας στο Νεστόριο για τη διάσωση μικρού ζαρκαδιού, που τραυματίστηκε από Ι.Χ.

Άμεση κινητοποίηση στο Νεστόριο Καστοριάς χθες το βράδυ (10/4), όπου στήθηκε γέφυρα σωτηρίας για να διασωθεί ένα τραυματισμένο ζαρκάδι.

Στην επιχείρηση διάσωσης  συμμετείχαν πολίτες, Αστυνομία και η Ομάδα ‘Αμεσης Επέμβασης τού Αρκτούρου (ΟΑΕ).

Το ατύχημα έλαβε χώρα σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στην περιοχή Νεστορίου, όταν διερχόμενο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το νεαρό ζώο (όχι πάνω από τριών ετών), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Μετά από ενημέρωση της αστυνομίας, στο σημείο έφθασε κλιμάκιο της Ομάδας ‘Αμεσης Επέμβασης τού Αρκτούρου, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο θηλυκό ζαρκάδι. Σύμφωνα με το μέλος της ομάδας του Αρκτούρου Νίκο Παναγιωτόπουλο, το ζώο ενδέχεται να κυοφορεί, ενώ φέρει πολλαπλά κατάγματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου στο Αμύνταιο Φλώρινας για περαιτέρω εξετάσεις.

Μετά την σταθεροποίηση της κατάστασής του ενδέχεται να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτήν την περίοδο τα ζώα μετακινούνται συνεχώς στην προσπάθεια να εντοπίσουν την πλέον κατάλληλη τοποθεσία όπου θα μπορούσαν να γεννήσουν με ασφάλεια, ενώ προέτρεψε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά στη διάρκεια των βραδινών τους μετακινήσεων.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Φύτεψαν 150 δενδρύλλια στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα ο Δήμος Καλαμαριάς και το “WE 4 ALL”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading