Καπραβέλος: “Μπορεί να φτάσουμε και 10.000 κρούσματα” (vid)

Ανήσυχος ο Νίκος Καπραβέλος για τις επόμενες μέρες

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος φιλοξενήθηκε στο MEGA και εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας λέγοντας πως ο αριθμός κρουσμάτων μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ λόγω της μετάλλαξης Δ.

Αναλυτικά:

«Τα σημάδια είναι ανησυχητικά, η πανδημία δείχνει τα δόντια της και παρά το γεγονός ότι δεν ευνοούν τον ιό ούτε οι ανοιχτοί χώροι ούτε ο καιρός, βλέπουμε μια έξαρση κρουσμάτων και μια μεγάλη διασπορά μιας επικίνδυνης μετάλλαξης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο ότι θα επιστρέψουν οι περισσότεροι σιγά-σιγά από τις διακοπές λέγοντας:

«Αν επιστρέψουν όλοι και υπάρξει η διασπορά αυτής της μετάλλαξης (σ.σ. Δέλτα) σε ηλικίες πάνω από 60 χρονών και χωρίς τείχος ανόσιας, θα έχουμε τραγικές συνέπειες, πολύ μεγαλύτερες από το 2ο και 3ο κύμα».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε επίσης ότι «μπορούμε να το προλάβουμε», ωστόσο θα πρέπει άμεσα να «επικαιροποιήσουμε τα ατομικά μέτρα προστασίας».

«Το αφήνουμε για μετέπειτα, δεν έχουμε την κουλτούρα της πρόληψης».

Σχολιάζοντας την πορεία του εμβολιασμού, είπε πως πολλοί άνθρωποι «δεν είναι αρνητές, αλλά το αναβάλλουν γιατί έχουν τις επιφυλάξεις τους».

«Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική», τονίζει, καθώς ο ιός μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που γνωρίζουμε έως τώρα.

«Υπάρχουν μακροχρόνιες βλάβες, όπως διαταραχές μνήμης, αυπνία, προβλήματα με το αναπνευστικό. Τις μακροχρόνιες συνέπειες δεν τις ξέρει κανένας, δεν είναι να παίζει κανείς με μια πανδημία που έχει σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους».

Φτάνοντας στον Σεπτέμβριο «ο μεγάλος φόβος είναι να μη μετατραπεί η ιστορία της διασποράς σε έξαρση των θανάτων και των διασωληνώσεων».

«Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά. Μπορεί να φτάσουμε σε πάρα πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης. Μπορεί να φτάσουν τις 5.000 και 10.000 και να δείτε νούμερα διασωληνωμένων και θανάτων που δεν τα έχουμε δει μέχρι τώρα».

Δείτε επίσης: ΔΟΕ: Έριξε Χ στο Καράτε για την είσοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Loading