«Καλοκαιρινό Σχολείο 2021» Δήμου Ωραιοκάστρου: Τα παιδιά μαθαίνουν για το 1821 με διαδραστικά παιχνίδια

Τα παιδιά του Δήμου Ωραιοκάστρου, μαθαίνουν για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με έναν ξεχωριστό τρόπο – Οι δράσεις του «Καλοκαιρινού Σχολείου 2021» του Δήμου συνεχίζονται ως τις 13 Αυγούστου 2021.

Για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, για τα γεγονότα που σημάδεψαν εκείνη την εποχή και οδήγησαν τους Έλληνες στην ελευθερία μαθαίνουν τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών «Καλοκαιρινό Σχολείο 2021», που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου από τις 5 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου 2021.

Σε ένα από τα τμήματα που λειτουργούν, μία εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στα «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821». Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά παιχνίδια, βίντεο παρουσιάσεις και άλλες ποικιλόμορφες πηγές έμπνευσης, που βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν τους ήρωες της Επανάστασης και να μάθουν για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων τους για την Ελευθερία.

Σε ένα άλλο τμήμα του θερινού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου υλοποιήθηκαν δραστηριότητες για την διαπολιτισμικότητα και την διαφορετικότητα. Τα παιδιά ασχολήθηκαν με τις αξίες της ζωής, με το σεβασμό για το διαφορετικό και την αποδοχή. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων έφτιαξαν καπέλα, χρησιμοποιώντας χαρτόνια, με εκφράσεις άλλων γλωσσών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Σχολείου 2021» του Δήμου Ωραιοκάστρου δημιουργήθηκε θερινή βιβλιοθήκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.

Δείτε επίσης: Χρήστος Αντίνου: «Γίναμε υγειονομικοί υπάλληλοι, γίναμε αστυνομικοί» – Τα μέτρα για την εστίαση και τα προβλήματα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου (Vid)

Loading