Ηλεκτρονική εφαρμογή δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους πολίτες από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Στην ενεργοποίηση συστήματος παροχής δωρεάν υπηρεσιών τηλεϊατρικής στους πολίτες της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής, από αύριο για την καλύτερη αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού

Με τη χρήση της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, είτε επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μπορούν απευθείας με βιντεοκλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες ιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.ά). Οι γιατροί έχοντας οπτική εικόνα του ασθενούς θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στην εφαρμογή για κατ’ οίκον εξέταση των πολιτών, σημείωσε ότι θα είναι σημαντικά τα οφέλη για «την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς περιορίζονται οι μετακινήσεις των πολιτών». Ζήτησε δε, από τους γιατρούς να ενταχθούν στην εφαρμογή ώστε «μέσω του συστήματος on call τηλεϊατρικής, -όπως και με την υλοποίηση του τηλεφωνικού κέντρου βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορονοϊό 2142142000- να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού».

©Πηγή: amna.gr

Loading