Ηλεία: Σύσκεψη για τον συντονισμό των μέτρων στήριξης στις πυρόπληκτες περιοχές

Σύσκεψη, ώστε να συντονιστούν οι προσπάθειες για τη στήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πύργο. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Τον κ. Τριαντόπουλο, επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου, συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος. Στην σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιώργος Σύρμος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και κυρίως η επιτάχυνση της διαδικασίας ενεργοποίησης της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Υπ’ όψιν του κυβερνητικού κλιμακίου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα των πυρόπληκτων περιοχών, ενώ την ίδια στιγμή ξεκαθαρίστηκε ότι ήδη οι αρμόδιες επιτροπές από Δήμους και Περιφέρεια έχουν συγκροτηθεί.

Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της σύσκεψης επισήμανε επίσης την ανάγκη άμεσων χρηματοδοτήσεων για αντιπλημμυρική προστασία, όχι μόνο σε ότι αφορά σε ποτάμια και χείμαρρους, αλλά και στις περιοχές του καμένου δάσους για την κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης υλοποίησης στοχευμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading