Ιερισσού Θεόκλητος: «Η Αγιά Σοφιά είναι η ταυτότητα του Ελληνισμού»

«Η Αγιά Σοφιά είναι η ταυτότητα του Ελληνισμού. Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή χτυπάει την ταυτότητα για να χτυπήσει την Ελλάδα», δήλωσε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Θεόκλητος.

«Να αφήσουν στις άκρες τις διενέξεις τους, δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή ειδικά δικαστήρια, ανέφερε.

«Εκείνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η σφυρηλάτηση της ενότητας του ελληνικού λαού, την οποία εκφράζει η Αγιά Σοφιά και Αγιά Σοφιά, ίσον Ρωμιοσύνη, Αγιά Σοφιά, ίσον Πατριαρχείο, Αγιά Σοφιά, ίσον ελληνική καρδιά.

Αν δεν το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί μας, αποτύχαμε. Και αν συμβεί κάτι στο Καστελόριζο, η στην Κάρπαθο, ή στην Κρήτη ή οπουδήποτε αλλού να δω που θα στηριχθεί αυτή η ενότητα του ελληνικού λαού; Στο πολιτικό κόμμα, το μπλε, το ροζ, το κόκκινο το μαύρο το κίτρινο, ο καθένας δικό του μπαϊράκι;»

Αισθάνθηκα πολεμούμενος από την κυβέρνηση μου και μη στηριζόμενος από την εκκλησία μου

Ερωτηθείς για την στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας τόσο στο θέμα της Αγίας Σοφίας, όσο και γενικότερα την περίοδο της καραντίνας, ο κ. Θεόκλητος, τόνισε:

«Αισθάνθηκα και εγώ ότι λοιδορήθηκα από την πολιτεία και δεν στηρίχθηκα από την εκκλησία. Θα θέλαμε ίσως μια πιο ρηξικέλευθη, ξεκάθαρη τοποθέτηση από πλευράς εκκλησίας».

Ο κ. Θεόκλητος αναγνώρισε ότι είναι δύσκολες ώρες για την Ελλάδα και κάλεσε την κυβέρνηση, να βάλει όλα τα πολιτικά κόμματα κάτω από την σημαία της Εκκλησίας.

«Να κάνει μια υπέρβαση η κυβέρνηση και να πιάσει όλα τα κόμματα της βουλής, του δημοκρατικού τόξου εννοώ, να καθίσουν κάτω και να βρουν ένα modus vivendi και να πάρουν την εκκλησία με τη σημαία της να προχωρήσει μπροστά. Μπροστά θα μπεί το λάβαρο της εκκλησίας και πίσω το “διατάξτε”».

Θέλει μπροστάρη και από εδώ αλλά και από εκεί

«Δεν είναι ώρα ούτε για “αλλαξοπατριαρχίες” και “αλλαξοαρχιεπισκοπίες”. ώρα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ενός ηγέτη και να κάνει τη δουλειά του και εθνικά και εκκλησιαστικά».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Θεόκλητος στον Flash 99.4

Loading