Η υφυπουργός Υγείας στα εγκαίνια του Ξενώνα Διαμονής των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας «ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας Διαμονής των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, στην Ε΄ Πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού 1 – Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στα εγκαίνια

Μαζί με την υφυπουργό Ζωή Ράπτη, στην εκδήλωση βρέθηκαν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Λιάπης και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ Φωτεινή Λεομπίλλα, καθώς και η διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη.

Στον Ξενώνα μπορούν να βρουν καταφύγιο 20 άτομα, στα οποία θα παρέχονται οι απαραίτητες υποδομές, δηλαδή χώρος για ύπνο, τουαλέτα, μπάνια και κουζίνα.

Ο Ξενώνας δημιουργήθηκε για τον διαχωρισμό των μελών που έχουν ενταχθεί στην Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Οι κρατούμενοι που εντάσσονται στο συγκεκριμένο θεραπευτικό πρόγραμμα δεν υποχρεώνονται πλέον να επιστρέφουν στα κελιά τους, αλλά μπορούν να παραμένουν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τη θεραπευτική διαδικασία.

Η κ. Ράπτη δήλωσε για το εν λόγω εγχείρημα:

«Εγκαινιάσαμε σήμερα, τις νέες υποδομές για τα μέλη που έχουν ενταχθεί στην Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού 1. Σε συνεργασία με τη ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, δείχνουμε έμπρακτα την ουσιαστική μας στήριξη στην απεξάρτηση, εντός και εκτός του σωφρονιστικού συστήματος.

Με τον νέο αυτό ξενώνα υποστηρίζουμε το όραμα της ισότιμης επανένταξης των ατόμων, που ως κρατούμενοι χρήστες ουσιών μπορούν μέσα στον χώρο της φυλακής να ξεκινήσουν τη θεραπεία απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Στη συνέχεια, μετά την αποφυλάκισή τους θα μπορούν να ενταχθούν στο Κέντρο Υποδοχής του συγκεκριμένου θεραπευτικού προγράμματος».

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι η συνολική μάχη που δίνεται καθημερινά ενάντια στην COVID-19, δεν βάζει σε δεύτερη μοίρα τις ευρύτερες ανάγκες ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι κρατούμενοι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ουσιοεξάρτησης.

Ανακοίνωσε ότι η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής θα συνεχιστεί, ώστε να αναπτυχθούν δράσεις συμβουλευτικής από το ΚΕΘΕΑ και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

«Το ΚΕΘΕΑ, όχι μόνον δεν κλείνει, αλλά αναπτύσσει ένα ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών προσηλωμένο σταθερά στην υποστήριξη της κοινωνίας. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι μαζί και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», είπε κλείνοντας η υφυπουργός.

Δείτε επίσης: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οδηγίες προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading