Η προστασία του υδάτινου στοιχείου στις πανελλαδικές των ΕΠΑΛ

Στη Μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων μπήκαν από σήμερα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, κατά την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κλήθηκαν να αναπτύξουν, μια ομιλία, που απευθύνεται στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριες τους, με θέμα τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο.

Το κείμενο στο οποίο βασίστηκε το θέμα της έκθεσης και οι ερωτήσεις, ήταν διασκευή άρθρου του Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το οποίο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Στο δεύτερο μέρος της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω σε απόσπασμα που προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο «Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη» (μετάφραση Έφη Καλλιφατίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 1989), με τίτλο: «Πού είναι πιο γαλάζιος ο ποταμός».

Στην ιστορία, ο ήρωας εργάζεται ως αχθοφόρος σε μια εταιρεία για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του. Στη δουλειά του και στο καφενείο ακούει διαρκώς ιστορίες που αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με την κερδοσκοπία στα τρόφιμα και αποφασίζει να δράσει.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα συνεχιστούν την Πέμπτη 18 Ιουνίου, με το μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας.

Δείτε επίσης:

Έναρξη Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Loading