Γρίπη: Στα μέσα Οκτωβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός

Στα μέσα Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα πρέπει φέτος να ξεκινήσει νωρίτερα ο εμβολιασμός για τη γρίπη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», ξεκαθάρισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να «χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

Μαγιορκίνης: «Πλήρως διαχειρίσιμη η γρίπη»

Στη γρίπη αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής (28/8) και ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εκτίμησε, η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι χαμηλότερη, καθώς «τα μέτρα που λαμβάνονται για covid- 19 έχουν αποτέλεσμα και στην γρίπη, η οποία θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη».

Δείτε ακόμη:
Μαγιορκίνης: “Σιωπηλοί φορείς” όσοι επιστρέφουν από διακοπές

Loading