Γορτυνία – Ηλεία: Μάχη για να μην υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και πεζοπόρα τμήματα θα συνεχίζουν να δίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στη Γορτυνία, μάχη για να μην προκληθούν νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

Ο στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η αντιμετώπιση των μικρών εστιών φωτιάς, ώστε να μην αναζωπυρωθούν και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι κάτοικοι των οικισμών της Γορτυνίας, προκειμένου να βοηθήσουν κι αυτοί σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλουν τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Ηλεία

Στην Ηλεία, όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς». Επίσης ανέφερε ότι «η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν».

Τέλος, σημείωσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα πεζοπόρα τμήμα και τα μηχανήματα έργου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ό,τι έκαιγε στις περιοχές Λάσδικα, Κρυονέρι και Μηλιές».

Να σημειώσουμε ότι όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Ηλείας, ώστε να επέμβουν όπου και αν χρειαστεί.

Ανατολική Μάνη

Το ίδιο θα συμβεί και στην Ανατολική Μάνη καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο στις περιοχές Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα.

Στα σημεία αυτά σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις τις απογευματινές ώρες, όσο και σε γειτονικά σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις και παράλληλα να αποτρέψουν πιθανή επέκταση προς οικισμούς.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading