Γλυκά Νερά: Τα στοιχεία πέντε βιαίων ληστειών στην Αττική εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για να βρει τους δολοφόνους

«Κόκκινη λίστα» 100 υπόπτων έχει σχηματίσει η Ασφάλεια – Αναμένουν αποτελέσματα για ίχνη DNA και αποτυπωμάτων.

Τα στοιχεία απο πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν τον τελευταίο χρόνο στη βορειοανατολική Αττική με ιδιαίτερη βία συγκρίνουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. με τα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής συγκεντρώσει απο το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αξιωματικοί των δυο ειδικών ομάδων, του Ανθρωποκτονιών και του Διαρρηκτών, εκτιμούν οτι κάποιες απο αυτές τις ληστείες έχουν διαπραχθεί απο τους τρεις δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν και έτσι αντιμετωπίζουν την υποθεση ως κοινή με αυτές, ταυτοποιώντας στοιχεία. Παράλληλα, έχουν σχηματίσει μια «κόκκινη λίστα» 100 υπόπτων, όλοι τους σκληροί ληστές – κακοποιοί, «εισαγόμενοι» αλλά και ελληνικής υπηκοότητας – που έχουν αποφυλακιστεί και έχουν κυλήσει και πάλι στην παρανομία.

Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για ίχνη DNA και αποτυπωμάτων θα τα χρησιμοποιήσουν για να εκμεταλλευτούν τα λάθη των εισβολέων,που φέρεται να έκαναν κατά τη μια και πλέον ώρα που αλώνιζαν στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη. Μέχρι και τα ρούχα που φορούσαν τα δυο θύματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά για ανάλυση προκειμένου να αντλήσουν και απο εκεί στοιχεία.

Γιατί την σκότωσαν;

Ένα ερώτημα που βασανίζει τους αστυνομικούς είναι γιατί, εφόσον οι ληστές είχαν ακινητοποίησει ήδη τον 32χρονο πιλότο, ο οποίος μάλιστα τους είχε υποδείξει που είναι τα χρήματα, έπνιξαν την 20χρονη σύζυγό του;

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν αποκλείεται οι δράστες να είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και να μην μπορούσαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους. Είναι επίσης πιθανό η 20χρονη Καρολάιν να είδε κάποια από τα χαρακτηριστικά τους και για αυτό να την σκοτώσαν.

Πόσο θα μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι της Καρολάιν αν συλληφθούν

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, εξήγγειλε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε κάθειρξη. Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι θα αυξηθεί το όριο της εκτιτέας ποινής (εκτιτέα συνολική ποινή φυλάκισης) για την υφ΄ όρων απόλυση των κρατούμενων από τα 2/5 που είναι σήμερα ως και στα 4/5, ενώ θα επέλθει αυστηροποίηση του καθεστώτος της υφ΄ όρων απόλυσης των καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσιάρας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω της επιτροπής που εξετάζει τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα θα αυστηροποίησει το καθεστώς υφ΄ όρων απόλυσης
των καταδικασθέντων σε ποινές κάθειρξης ή ισοβίου κάθειρξης. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στην κατεύθυνση αύξησης της πραγματικής έκτισης της ποινής από τα 2/5 που είναι σήμερα στα 3/5 ή στα 4/5, κάτι που αγγίζει τα όρια της πλήρους έκτισης της επιβαλλόμενης ποινής.

Η αυστηροποίηση αυτή θα υλοποιηθεί, όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, για «την ενίσχυση της ασφάλεια των πολιτών και την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος».

Πάντως, το σχέδιο για τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα αναμένεται να παραδοθεί από την αρμόδια επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσα στο καλοκαίρι, πάντως πριν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το μωρό να προσπαθεί να ξυπνήσει τη μητέρα του

O Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ANT1 για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και αυτό που αντίκρισε μπροστά του ο αστυνομικός που μπήκε στο σπίτι και είδε το μωρό καθισμένο δίπλα στην νεκρή μητέρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης, η φωτογραφία με τον αστυνομικό που αγκαλιάζει το παιδί τόσο στοργικά, σε αυτή την φωτογραφία αποτυπώνεται το πρόσωπο της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός αυτός είναι και ο ίδιος πατέρας ενός παιδιού, όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης και σε επικοινωνία μαζί του δήλωσε συγκλονισμένος από το τι αντίκρισε μέσα στο σπίτι.

Όπως του είπε ο αστυνομικός, ο σύζυγος ήταν δεμένος και δίπλα του ήταν νεκρή η γυναίκα του, ενώ το μωρό δεν έκλαιγε, καθόταν δίπλα στην νεκρή μητέρα του και την σκουντούσε.

«Θεωρώ αδύνατον να μην έχει βρεθεί DNA των δραστών, ήταν εκεί 30 λεπτά, δεν γίνεται να ήταν αποστειρωμένοι», δήλωσε σχετικά με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Καλλιακμάνης.

Loading