Γκάγκα: «Δε θα υποχρεώσουμε τα παιδιά να εμβολιαστούν» (vid)

«Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα»

Η νέα αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε δηλώσεις που παραχώρησε αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και μεταξύ άλλων είπε πως δε θα υποχρεώσουν τα παιδιά να εμοβλιαστούν.

Αναλυτικά:

«Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε».

Για την κάλυψη των κενών που έχουν αφήσει οι υγειονομικοί είπε:

«Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις.  Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι που έχει θέσει η ίδια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της:

«Οι κοντινοί και οι μακροπρόθεσμοι. Το κοντινό είναι η πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η υφυπουργός και συνέχισε «μακροπρόθεσμα είναι η σωστή λειτουργία του ΕΣΥ με καλές συνθήκες. Με ασφάλεια και χαρά στον τόπο εργασίας για όλους τους υγειονομικούς».

Η κ. Γκάγκα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μετάλλαξη Δέλτα η οποία είναι πολύ μεταδοτική λέγοντας:

«Χθες βλέπαμε τα δεδομένα με τον κ. Τσιόδρα και τον υπουργό. Η μετάλλαξη Δέλτα αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%. Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα. Πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας.

Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Η Δανία με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα. Μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να κολλήσει αλλά σκεφτείτε ότι στους ευπαθείς ενήλικες, στους πάνω των 70 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 70%. Κι έχουμε ανθρώπους με βαριά προβλήματα υγείας.

Αν σκεφτείτε ότι οι νοσηλείες είναι λιγότερες και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι μη εμβολιασμένοι σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι ένα τεράστιο μέσο πρόληψης. Είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία, την προστασία, το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας να είμαστε ασφαλείς. Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία. Με αυτή τη σκέψη θα προχωρήσουμε».

Θυμίζουμε πως ο καθηγητής κ. Γιώργος Παυλάκης ανέφερε πως σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα κορονοϊού σε μια τάξη και δεν κλείσει όλο το τμήμα, τότε θα κολλήσουν όλα τα παιδιά!

Δείτε επίσης: Κανονικά η κυκλοφορία στον Βοτανικό που είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιάς

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading