Γιαννιτσά: Με πίνακα φτιαγμένο από 600 ξυλάκια ευχαρίστησαν οι μαθητές του ΚΔΑΠμεΑ τους γιατρούς του νοσοκομείου

Εξακόσια γλωσσοπίεστρα (ξυλάκια) χρησιμοποίησαν μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Γιαννιτσών (ΚΔΑΠμεΑ) της ΔΗΚΕΠΑΠ του δήμου Πέλλας για να φτιάξουν τον δικό τους χρωματιστό κόσμο.

Οι μαθητές παρέδωσαν τον πίνακα «Ο χρωματιστός μας κόσμος» στους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσουν για τη φροντίδα που έδειξαν στον εμβολιασμό τους.

Η υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών εργαστηρίων Αναστασία Σέμου εξήγησε πόσο σημαντική ήταν η ομαδική δουλειά για τη δημιουργία του πίνακα επισημαίνοντας πως επιλέχτηκαν τα ξυλάκια ως ιατρικό υλικό κι ότι το καθένα είναι ένα ξεχωριστό έργο, ενώ πάνω σε κάποια γλωσσοπίεστρα τα παιδιά έγραψαν και τα ονόματά τους.

Οι μαθητές έφτιαξαν το αριστούργημά τους ζωγραφίζοντας πάνω στα γλωσσοπίεστρα. Πλέον, ο ξεχωριστός αυτός πίνακας θα βρίσκεται τοποθετημένος σε χώρο του νοσοκομείου, με την ευχή η αισιοδοξία των χρωμάτων του να προσφέρει περισσότερη ελπίδα και υγεία στην ψυχή και το σώμα μας.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ ήταν από τα σχολεία που έμειναν σε λειτουργία στην διάρκεια της καραντίνας λόγω ιδιαιτερότητας των ωφελουμένων της.

Τα παιδιά με νοητικές και κινητικές αναπηρίες αντιμετώπισαν ακόμη πιο δύσκολα την υγειονομική κρίση και τον αναγκαστικό εγκλεισμό στο σπίτι.

Οι δυσκολίες για τον εμβολιασμό των παιδιών και η ανταπόκριση της διοίκησης του Νοσκομείου Γιαννιτσών

Σε αυτή την προσπάθεια σημαντική ήταν η υποστήριξη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για τον εμβολιασμό παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού, στον χώρο του Κέντρου, με κάθε ασφάλεια προσφέροντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι βαριές κινητικές και νοητικές αναπηρίες των ατόμων που φοιτούν στο ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών, δημιούργησαν δυσκολίες μετακίνησης για τον ομαδικό εμβολιασμό τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου και το ιατρικό προσωπικό ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη εμβολιασμού και προστασίας από τον κορονοϊό, βρέθηκαν και για τις δυο δόσεις κοντά στα παιδιά.

Ο πίνακας παραδόθηκε στον διοικητή της Νοσοκομειακής Μονάδας των Γιαννιτσών Ευάγγελο Λόγγο, ο οποίος και ευχαρίστησε τα παιδιά, αλλά και στη γιατρό που πραγματοποίησε τους εμβολιασμούς, Θεοδώρα Γεωργιάδου. Τον διοικητή του νοσοκομείου και τη γιατρό ευχαρίστησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ Αθανάσιος Επιτροπάκης.

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Eγκαινιάστηκε η μαρίνα στις Μπενίτσες μετά από 18 ολόκληρο χρόνια κατασκευής – Για «άθλο» μίλησε ο Χ. Θεοχάρης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading