Γ.Αγγελοπούλου: Αναγορεύτηκε επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ (vid)

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»  έλαβε αυτόν τον τιμητικό τίτλο στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 


«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα η αναγόρευσή μου ως επιτίμου προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας- Ισραήλ. Δήλωσα ότι θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω από την πλευρά μου, αλλά η αλήθεια είναι ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματικά χρόνια πριν ευτύχησε και μεγαλούργησε και δημιούργησε η εβραϊκή κοινότητα, ευτυχώς θα γίνει το μουσείο και μνημείο του Ολοκαυτώματος για να θυμούνται όλοι, μικροί και μεγάλοι, αυτό το απαράδεκτο έγκλημα που στηρίζεται στη διαφορετική θρησκεία ή στη διαφορετική φυλή τα οποία είναι καιρός να τα ξεπεράσουμε. Ιδιαίτερα φέτος που γιορτάζουμε 200 χρόνια από τότε που η Ελλάδα διεκδίκησε την ελευθερία της οι δύο λαοί θυμίζουν ακριβώς σε όλους ότι έχουν περάσει από την κόλαση της ιστορίας, αλλά είναι εδώ, είναι θαλεροί, είναι εξωστρεφείς και αυτό είναι το ζητούμενο», είπε η κ. Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη.

«Θα φέρει πολύ πιο κοντά την Ελλάδα και το Ισραήλ, σήμερα που πραγματικά οι σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές», είπε για την κυρία Αγγελοπούλου ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ. «Θεωρώ ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο ρεύμα των Εβραίων που έφυγαν και πήγαν στο Ισραήλ, ώστε να έλθουν να επισκεφθούν αυτή την πόλη, τη γενέτειρά τους» συμπλήρωσε

Με την σειρά της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ Γιάννα Παναγοπούλου είπε πως«Θεωρούμε ότι είναι το καταλληλότερο πρόσωπο να είναι η πρώτη επίτιμη πρόεδρος που αναγορεύεται από τον Σύνδεσμό μας, από το 1965 αφότου και συγκροτήθηκε. Η κ. Αγγελοπούλου είναι πρέσβειρα του καλύτερου εαυτού μας, της καλύτερης εκδοχής μας. Από τη λαμπρότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και το σημερινό εγχείρημα έχει ταυτιστεί με την προσφορά, έχει ταυτιστεί με τη φιλία , την αλληλεγγύη για το μέλλον». 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας Γιάννης Μπουτάρης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης και Θεόδωρος Καράογλου. 

Δείτε επίσης: Απόφαση σταθμός του ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading