Φραγκάκης: “Διευρύνουμε τη συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον ελληνικό τουρισμό, ενισχύθηκε το ρεύμα από τις αραβικές χώρες”

Τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται για τον ελληνικό τουρισμό, σε συνάρτηση και συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέδειξε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης.

Σε διαδικτυακή επιχειρηματική συνάντηση ανάμεσα σε Ελλάδα και κράτη – μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που οργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο με τον τίτλο, «Κοινά οράματα», από την αραβική πλευρά στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι: Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ.

Στην τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Φραγκάκης αφού επεσήμανε ότι «η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες», πρόσθεσε πως: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενισχύσει έμπρακτα τα πεδία συνεργασίας και ένας από τους σημαντικότερους τομείς συνεργασίας είναι και ο τουρισμός. Ειδικά φέτος – είπε – γίνεται ιδιαίτερα μεθοδική προσπάθεια από το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τις αραβικές χώρες προς την Ελλάδα. Μάλιστα φέτος έχουμε πολλές απευθείας πτήσεις από αραβικές χώρες προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, που ήδη έχουν ξεκινήσει».

Όσον αφορά τις δράσεις του ΕΟΤ στις αραβικές χώρες, ο Γ.Γ. υπογράμμισε ότι: «ο ΕΟΤ, προφανώς, στηρίζει από την πλευρά του την προσπάθεια προβολής της Ελλάδας στον Αραβικό κόσμο. Πρόσφατα συμμετείχε με αντιπροσωπεία στη μεγάλη έκθεση ΑrabianΤravel Μarket του Ντουμπάι, όπου έγιναν επαφές με παράγοντές της τουριστικής αγοράς, ενώ διοργανώθηκαν και αντίστοιχα on-line workshops. Επίσης, ετοιμάζονται ταξίδια εξοικείωσης προς τη χώρα μας με την υποστήριξη του ΕΟΤ, αλλά και εξειδικευμένες καμπάνιες προβολής της Ελλάδας στην περιοχή για την γαστρονομία, τον τουρισμό πολυτελείας και ευεξίας, τον συνεδριακό τουρισμό κ.α.».

Στο πάνελ της συνάντησης πήραν μέρος ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη χώρα μας, Sulaiman Hamid Almazroui, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Εμπορίου και Τουρισμού HAE, Khalid Jasim Al Midfa, όπως και οι Mohammed Bin Kuwair, Senior Manager for International Business της Bee’ah ΗΑΕ, Μάκης Σπυράτος διευθυντής ανάπτυξης Μέσης Ανατολής & Country Manager Oman της Polygreen S.A. και Marwan Hareb Al Aryani, διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο του Εμιράτου του Ajman.

Τέλος, το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Γιώργος Ξηραδάκης.

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Κρήτη, 4,1 Ρίχτερ με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο του Ηρακλείου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading