Φωτιές: Πόσες μέρες άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις

Άδεια δύο ημερών μόνο προβλέπεται για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα – Καμία προβλεψη για το Δημόσιο.

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι μόνο 2 ημέρες αδείας ετησίως δικαιούνται οι εργαζόμενοι για λόγους ανώτερους βίας, όπως είναι η καταστροφή σπιτιού από πυρκαγιά, σύμφωνα με το newmoney.gr.

Ο ίδιος από την πλευρά του υποστήριξε ότι θα πρέπει οι εργοδότες να διευκολύνουν με περισσότερους ημέρες αδείας τους πυρόπληκτους εργαζόμενους, ωστόσο τόνισε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θεσμικά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον δημόσιο τομέα, όπου δεν προβλέπεται καμία ημέρα και οι πυρόπληκτοι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν μόνο χρήση της κανονικής τους άδειας αν φυσικά έχουν μέρες.

Ο κ Καρούζος έκανε έκκληση προς τον υπουργό Εργασίας Μάκη Βορίδη να χορηγηθεί άδεια με εγκύκλιο , στους πυρόπληκτους δημοσίους υπαλλήλους.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις ο εργατολόγος κ Καρούζος διευκρίνισε ότι αν μια επιχείρηση καεί και διακόψει λειτουργία για λόγους ανωτέρας βίας, δεν οφείλεται μισθός καθώς λύνεται η σύμβαση  με τον εργαζόμενο χωρίς αποζημίωση, εκτός αν η εταιρεία είναι ασφαλισμένη τότε οφείλει να καταβάλλει τα 2/3 της αποζημίωσης στους εργαζόμενους.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Εφιάλτης οι αναζωπυρώσεις – Επικίνδυνο το μέτωπο στη Γαλατσώνα – Ενισχύονται οι άνεμοι (vids)

Loading