Φωτιά στην Εύβοια – Δήμαρχος Ιστιαίας: «Σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμα μας»

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μας έρχονται από την Εύβοια, με τον Δήμαρχο Ιστιαίας να μιλάει σήμερα στο ΟΡΕΝ και να αναμένει να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμα.

Συγκεκριμένα εξαπέλυσε κατηγορίες για ολιγωρία της κυβέρνησης καθώς όπως είπε πρέπει να σηκωθούν εναέρια μέσα γιατί η πυροσβεστική το μόνο που κάνει είναι να στέλνει γελοία μηνύματα

«Η ημέρα του ολοκαυτώματος δεν είναι καλή. Σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας. Είμαστε μόνοι μας! Με καλούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων και μου λένε πως “με δύο ρίψεις σώζω το χωριό μου”.

Το μόνο που γνωρίζει η Πυροσβεστική είναι να μας στέλνει γελοία μηνύματα σύστασης στο Δήμαρχο για να εκκενώσουμε οικισμούς. Τα χωριά καίγονται. Τα χωριά τα σώζουν οι κάτοικοι με τη δική τους αυτοθυσία. Πρέπει να σηκωθούν τώρα τα εναέρια μέσα. Να σωθεί ο τόπος μας! Είναι ντροπή για την πολιτεία αυτό που συμβαίνει! Δεν έχουμε σβήσει ούτε ένα μέτωπο. Περιμένουμε να φτάσει στη θάλασσα για να πούμε ότι “τελείωσε και αυτό”. Χτες πέταξαν μισή μέρα τα εναέρια μέσα και μετριάσαμε την κατάσταση. Δεν διατίθεται ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ανα χωριό!»

Οι κάτοικοι της Εύβοιας με ηρωικές μάχες με την φωτιά έχουν καταφέρει να σώσουν πολλά χωριά καθώς όπως ανέφερε και ένας κάτοικος, παλεύουν μόνοι τους με τα αγροτικά τους χωρίς καν να υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα.

Κάτοικος του χωριού Κρυονερίτη Ιστιαίας μιλώντας στο OPEN, είπε πως η φωτιά σταμάτησε έξω από το χωριό χάρη στην προσπάθεια των κατοίκων.

Κατήγγειλε επίσης πως ήταν μόλις ένα πυροσβεστικό, το οποίο βρισκόταν στην πλατεία του χωριού, χωρίς να πηγαίνει στο μέτωπο της φωτιάς.

Δείτε επίσης: Φωτιές στην Ελλάδα: Και σήμερα στο συντονιστικό της πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Loading