Φωτιά στη Σταμάτα: Εννέα άτομα στο νοσοκομείο

Εννέα διακομιδές ατόμων – Σε πλήρη επιφυλακή το ΕΚΑΒ – Οι διακομιδές αφορούν σε ανθρώπους με ορθοπεδικά και αναπνευστικά προβλήματα

Οι εννέα διακομιδές ατόμων, δεν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά (αφορούν σε ορθοπεδικά και αναπνευστικά τραύματα) και έχουν πραγματοποιηθεί προς εφημερεύοντα νοσοκομεία, από την περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης Αττικής όπου μαίνεται η φωτιά.

Συγκεκριμένα, τρία περιστατικά διακομίστηκαν στο ΚΑΤ,  πέντε στο νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» και ένα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι». 

Με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου οι επιχειρησιακές μονάδες του ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών από την περιοχή που εξελίσσεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ροδόπολης έτσι ώστε να υπάρξει άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας ή και η διακομιδή σε κάποιο Υγειονομικό Σχηματισμό του Νομού Αττικής.

Αυτή τη στιγμή είναι σε ετοιμότητα έξι ασθενοφόρα οχήματα, μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) και δύο μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα (red-alert) και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).

Δείτε επίσης: Σε Ροδόπολη και Διόνυσο η φωτιά – Σοκάρουν οι εικόνες

Loading