Φονικό Μακρινίτσα: Στον παππού και τη γιαγιά η επιμέλεια του παιδιού της δολοφονημένης μητέρας (vid)

Η οριστική επιμέλεια και η γονική μέριμνα του παιδιού της Κωνσταντίνας, που δολοφονήθηκε μαζί με τον αδερφό της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, στη Μακρινίτσα, ανατέθηκε οριστικά στην οικογένειά της.

Οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών χαμογέλασαν ξανά, όταν άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου, ότι θα μεγαλώσουν εκείνοι τον μόλις 2, 5 μηνών εγγονό τους.

Το παιδί θα αλλάξει επίθετο

Η επιμέλεια αφαιρέθηκε οριστικά από τον πατέρα, ο οποίος είναι προφυλακισμένος και έτσι το πρωτοδικείο Βόλου έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελίας ανηλίκων ώστε το αγοράκι να μεγαλώσει με τους γονείς της μητέρας του. Μάλιστα, η οικογένεια των θυμάτων, προχώρα ήδη τις διαδικασίες προκειμένου το παιδί να αλλάξει και επίθετο.

«Πήραμε την οριστική πλέον επιμέλεια του παιδιού και τη γονική μέριμνα και είμαστε πλέον τυπικά γονείς… στο παιδάκι βλέπουμε τα πρόσωπα των παιδιών μας….Το παιδάκι μεγαλώνει πολύ ευχάριστα μαζί μας, πάρα πολύ, τρεις μήνες τώρα έχει μεγαλώσει απότομα», δήλωσε στον ANT1 ο Απόστολος Τσάπας, ο πατέρας των θυμάτων.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο δράστης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, πάσχει από «παραληρηματική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα, δέχθηκε να έχει τακτική παρακολούθηση, αλλά αρηνείται επιμόνως να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και δεν παρουσίασε καμία βελτίωση ή ύφεση των συμπτωμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση».

Η κυρία Ανθούλα Ανασόγλου δικηγόρος της οικογένειας που ανέλαβε την επιμέλεια του παιδιού, δηλωσε στο protothema:

«Η Οικογένεια νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη Από την απόφαση του δικαστηρίου, που αφαιρεί την Άσκηση της επιμέλειας και της γονική μέριμνα από τον πατέρα θύτη και την αποδίδει στους παππούδες από μητρική γραμμή. Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή η οποία δε στάθηκε μόνο στο σκεπτικό ότι ο πατέρας αδύνατει λόγω του εγκλεισμού του να ασκησρι τα καθήκοντά του Αλλά προχωράει πιο πέρα και αναλυει την ενδοοικογενειακή βία που βίωσε το παιδάκι όταν μπροστά στα μάτια του, ο ίδιος το πατέρας σκότωσε τη μητέρα του. Το παιδί παρόλο που βρισκόταν στον πάνω όροφο άκουσα τις κραυγές, έζησε την αγωνία Και έκλαψέ από φόβο. Σήμερα καλούνται πλέον οι παππούδες έχοντας το ρόλο των γονέων να κλείσουν αυτές πληγές».

Δείτε επίσης: “Μαϊμού” εμβολιασμοί σε αρνητές – ΕΔΕ για τον 50χρονο γιατρό (Video)

Loading