Εξερευνώντας τον υποθαλάσσιο κόσμο στα παράλια της Λάρισας

Στα παράλια της Λάρισας του δήμου Αγιάς αντικρίζει κανείς αρκετές ομορφιές με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η θαλάσσια ακτογραμμή 50 χιλιομέτρων συνεχίζει να διατηρεί την αίγλη της, καθώς οι πανέμορφες παραλίες που απλώνονται κατά μήκος της περιοχής προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης αλλά και ευκαιρία για αποδράσεις.

Αρκετό ενδιαφέρον όμως φαίνεται πως έχει και ο βυθός της θάλασσας στα παράλια της Λάρισας, καθώς πρόκειται για έναν μαγικό κόσμο με πολλά είδη ψαριών, πλούσια θαλάσσια χλωρίδα, εντυπωσιακά βραχώδη σημεία, αλλά και απομεινάρια ναυαγίων που προκαλούν τη φαντασία.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως οι καταδύσεις και οι αναζητήσεις στον βυθό της περιοχής αυξάνονται, καθώς σιγά-σιγά αποκαλύπτονται οι «θησαυροί» που κρύβει η θάλασσα της περιοχής.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έμπειρος δύτης και βραβευμένος φωτογράφος υποθαλάσσιων εικόνων Ηλίας Σιδηράς, ο βυθός της θάλασσας σε όλη την ακτογραμμή των παραλίων της Λάρισας έχει τρομερό ενδιαφέρον, μιας και αποτελεί πόλο έλξης για τους έμπειρους δύτες, για εκείνους που αγαπούν την υποθαλάσσια φωτογραφία, αλλά και για τους ερασιτέχνες παρατηρητές του υποθαλάσσιου κόσμου.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading