Εύοσμος: Παρούσα σε εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη – Τι ανέφερε (pics)

   «Όσοι δίνουν αίμα, τιμούν την αξία της ζωής» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, το απόγευμα της Κυριακής από τη δυτική Θεσσαλονίκη. 

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» παρέστη σε εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία, έξω από το δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου.

   Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη ανέλαβε τα αποκαλυπτήρια ενός μεγάλου πανό, με το σύνθημα : «Η ιστορία μας γράφτηκε με αίμα», στην είσοδο του δημαρχείου.

Η ίδια στην ομιλία της έκανε αναφορά στην «πολύ επιτυχημένη» σύνδεση του μότο, το οποίο παραπέμπει σε αγώνες του γένους, με τη μεγάλη μάχη που δίνεται καθημερινά, για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών μέσα από την προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες.

   «Η κοινωνία, ο κόσμος βρήκε τους δικούς του τρόπους να γιορτάσει αυτή τη χρονιά. Είναι προτάσεις που έχουν γίνει με σεβασμό για αυτά που έγιναν, για το μέλλον, που φέρνουν μικρές και μεγάλες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και έργα. Περάσαμε τα πρώτα διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση και ετοιμαζόμαστε να μπούμε αρματωμένοι όπως έλεγαν οι πρόγονοι μας, στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης ιστορία μας».

   Επιπλέον, τους χαιρετισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση διαβίβασε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, εξαίροντας την πρωτοβουλία και την υλοποίησή της.

   Ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε: «Διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση τιμούμε τους μαχητές της ελευθερίας. Παράλληλα σήμερα τιμούμε και τους μαχητές της ζωής. Ο καθένας μπορεί και πρέπει να καταλάβει ότι λίγος χρόνος από τη ζωή του σημαίνει να κερδηθεί μια άλλη ζωή. Είναι πρωτοποριακό και εξαιρετικά σημαντικό, ότι σημερινή εκδήλωση συνδυάζει την ιστορία με την κοινωνική και ατομική προσφορά, την απόδοση τιμής σε εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας, με την εθελοντική αιμοδοσία, με την ανιδιοτελή προσφορά αίματος σε εκείνους που την έχουν ανάγκη».

  Ο υφυπουργός έκανε ξεχωριστή μνεία και στους Σαρακατσάνους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης , με αφορμή την εκδήλωση απόδοσης τιμής στον Σαρακατσάνο ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη Μακρυγιάννη.

Στο περιθώριο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η κ. Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έκανε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη Μακρυγιάννη, στη ομώνυμη οδό στον Εύοσμο, παρουσία εκπροσώπων Σαρακατσάνων και μίλησε για τη σημαντική συνεισφορά τους στην Επανάσταση.

   Στην εκδήλωση στην πλατεία Ευόσμου χαιρέτισαν ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας, αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Βασίλης Δήμος, τη στιγμή που μεταξύ άλλων παρέστησαν η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Καίτη Τζιτζικώστα, οι βουλευτές της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος και Κώστας Γκιουλέκας .

Τέλος, η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας –σε ένα δήμο που διαθέτει 13 μονάδες αιμοδοσίας και 2.122 τακτικούς αιμοδότες- συνδυαστικά με επετειακές εκδηλώσεις στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Παιδείας: Η λειτουργία στο κτίριο του ΥΠΑΙΘ για το διάστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων  

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading