«Ευαγγελισμός»: Θετική στον κορονοϊό προϊσταμένη νοσηλεύτρια

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ανησυχία επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς πρόκειται για το πρώτο κρούσμα σε εργαζόμενο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Η εν λόγω νοσηλεύτρια, ήταν προϊσταμένη σε τμήμα για κρούσματα κορονοϊού και δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα. Δεδομένου ότι οι ασθενείς ελαττώθηκαν, η μία κλινική έκλεισε προκειμένου να μεταφερθεί το προσωπικό σε άλλες κλινικές. Το προσωπικό και η νοσηλεύτρια υπεβλήθησαν στο τεστ προληπτικά.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκε θετική η προϊσταμένη της κλινικής, που τέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ σε επτά ημέρες το υπόλοιπο προσωπικό. Παράλληλα, ιχνηλατούνται οι επαφές της προϊσταμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, το γεγονός πως η νοσηλεύτρια ήταν ασυμπτωματική δείχνει την επικινδυνότητα διασποράς του κορονοϊού. Όπως αναφέρει «απαιτείται μεγάλη προσοχή τώρα που «ανοίγουν» τα νοσοκομεία».

Τέλος, σημειώνει πως «Θα πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση γεγονότα όπως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρας».

Δείτε ακόμη: Ο Μικρός Covid-19: Ένα animation για παιδιά με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Τσιόδρα

Loading