Επίσκεψη του κ. Τσιάρα στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επισκέπτεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας όπου αυτή την ώρα προΐσταται σε σύσκεψη με τους προϊσταμένους.

Πριν ξεκινήσει η εθιμοτυπικού χαρακτήρα σύσκεψη, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην «τελείως διαφορετική εικόνα των Δικαστηρίων» σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή του, τον περασμένη Μάρτιο, όταν λόγω των περιορισμών για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού ήταν περιορισμένες οι δίκες που διεξάγονταν.

Σχολίασε, μάλιστα, με θετικό τρόπο την «τάξη που υπάρχει» κάτι που όπως είπε «είναι ενθαρρυντικό».

«Κάνουμε βήματα προσεκτικά» δήλωσε αναφερόμενος στη σταδιακή επαναλειτουργία των Δικαστηρίων και ενημερώθηκε για μία ποινική δίκη που βρίσκεται αυτές τις μέρες σε εξέλιξη της Θεσσαλονίκης με 29 κατηγορούμενους όπου όλοι οι παράγοντες που συμμετέχουν σ’ αυτή υποβλήθηκαν προηγουμένως σε rapid test με μέριμνα του Εφετείου.

Ο υπουργός επικρότησε αυτή την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι «αυτό είναι απόδειξη πως εάν υπάρχει οργάνωση και θέληση όλα γίνονται σωστά». Πρόσθεσε δε, ότι με την πανδημία «αποκτήσαμε εμπειρίες τις οποίες εφόσον ενσωματώσουμε όλοι θα είμαστε κερδισμένοι».

Στη συνέχεια, ο υπουργός είναι προγραμματισμένο να παρακολουθήσει επίδειξη του προγράμματος ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών στα ποινικά δικαστήρια.

Πρόκειται για δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης και θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών στις ποινικές δίκες.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Η επίδειξη θα γίνει σε ακροατήριο του τρίτου ορόφου του Δικαστικού Μεγάρου.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συμβολική διαμαρτυρία δικηγόρων μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, για την υπολειτουργία λόγω πανδημίας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading