ΕΟΤ: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τουριστικό αποτύπωμα τον Ιούνιο

Σύμφωνα με την προέδρου του Οργανισμού, Άντζελας Γκερέκου, υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ  θα υλοποιηθούν οι διεθνείς πολιτικές εκδηλώσεις τον Ιούνιο – Οι εκδηλώσεις συμβάλλουν σημαντικά στην ανάδειξη και προβολή των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα και ειδικότερα του πολιτιστικού και του ιστορικού.

Η πολιτιστική εταιρεία «Μαντάμ Σαρδάμ» θα κάνει περιοδεία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και το εξωτερικό με το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος».

Θα παρουσιαστεί παράσταση σε μορφή θεατρικού αναλογίου με την ηθοποιό Άννα Φόνσου, η οποία θα συνδέεται παράλληλα με την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και επικεντρώνεται στη μητέρα του συνθέτη του Εθνικού Ύμνου, η οποία αφηγείται τη ζωή του γιου της μέσα από το σταυροδρόμι της Γαλλικής και της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και το πάθος του για τη ζωή και την τέχνη.

Οι παραστάσεις της αγγλόφωνης θεατρικής ξενίνησαν στην 1η Ιουνίου με τίτλο «Medea and οther friends I made in Athens», που παρουσιάζεται σε θέατρο της περιοχής της Πλάκας.

Η παράσταση είναι τραγωδία και κωμωδία ταυτόχρονα και απευθύνεται κυρίως σε ξένους επισκέπτες, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν στιγμές της ελληνικής μυθολογίας και να μεταφερθούν στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αι. μέσα από ένα διαδραστικό «θεατρικό παιγνίδι».

Κυρίως νέοι ηθοποιοί  συμμετέχουν σε αυτήν την παράσταση, οι οποίοι με τη χρήση χειροποίητων μασκών ερμηνεύουν πολλαπλούς ρόλους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει σε συζήτηση με τη Μήδεια και τον Οιδίποδα, να κυνηγήσει τον Θεό του Πλούτου γύρω από τον Παρθενώνα και να μάθει πώς ο Οδυσσέας έλυσε ένα Κυκλώπειο πρόβλημα.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου.

Για τρίτη φορά στους Δελφούς από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου διοργανώνεται το Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού «Οικουμενική Δελφική Ένωση» το «Delphic Preview ΙΙΙ», το οποίο είναι ένα διεθνές πολιτιστικό, ιστορικό και εκπαιδευτικό event που στοχεύει στην αναβίωση της Δελφικής Ιδέας του Άγγελου Σικελιανού.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και ελληνιστές. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει φιλοσοφική ημερίδα με θέμα «Τα θεμελιώδη οφέλη της τέχνης στον άνθρωπο», ιστορική παρουσίαση των αρχαίων Πυθίων, παραστάσεις χορού, μουσικής και αρχαίας τραγωδίας («Βάκχες» του Ευριπίδη), εργαστήρι γλυπτικής, αρχαιολογικές ξεναγήσεις στην περιοχή και διοργάνωση μαραθωνίου δρόμου.

Τέλος, θα διεξαχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αρχαία Τίρυνθα, Σπέτσες, Κατερίνη κ.α.) από τις 21 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου το υβριδικό και με φυσική συμμετοχή πολυπολιτισμικό καλλιτεχνικό και ερευνητικό φεστιβάλ με τίτλο «Xenakis et le Japon Prometheus».

Το φεστιβάλ  διοργανώνεται από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Αετοί του Ολύμπου» και είναι αφιερωμένο στο σπουδαίο Έλληνα πρωτοποριακό συνθέτη Ιάννη Ξενάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό του, συνδιάζοντας το και με τη διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. 

Δείτε επίσης: Κ.Νοτοπούλου στην Κρήτη: Τουρισμός και τοπική ανάπτυξη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading