Ελεονώρα Μελέτη: “Η σαπίλα της κοινωνίας είναι συνολική κ αφορά σε όλους”

Η Ελεονώρα Μελέτη με αφορμή το περιστατικό στη Φολέγανδρο, έκανε μία δημοσίευση στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ξεσπώντας για το γεγονός – Μίλησε για στερεότυπα και κοινωνικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος έγραψε:

«Το μπρελόκ που βλέπετε το έχει χαρίσει ο πατέρας μου σε εμένα. Είναι δικά του λόγια που τα χάραξε σε αυτό το μπρελόκ. Σκέφτηκα να το βάλω ως φωτογραφία στις σκέψεις μου γιατί είναι τα λόγια ενός άντρα που μεγάλωσε σε μια πιο «πατριαρχική» εποχή από τη σημερινή κ μια πιο «πατριαρχική κοινωνία από την σύγχρονη που ζούμε. Η μόνη γυναίκα στην οικογένεια του ήταν η μητέρα του. Η οποία λατρεύτηκε από τον πατέρα του. ( παππού μου) και τους γιους της. Άρα λογικά, ο μπαμπάς μου δεν θα έπρεπε να είναι κι αυτός ένα «πατριαρχικό» προϊόν? Δεν είναι όμως. Που θέλω να καταλήξω.

Γίνεται ένα συμβάν και ξεκινάμε τη διχαστική τοποθέτηση: πατριαρχία, φεμινισμός, άνδρες, γυναίκες, εμβολιασμένοι, ανεμβολίαστοι, μαύροι, άσπροι… Δεν είναι εκεί η απάντηση. Η σαπίλα της κοινωνίας οικουμενικά δεν είναι ή το ΕΝΑ ή το ΑΛΛΟ. Η σαπίλα της κοινωνίας είναι συνολική κ αφορά σε όλους. Η σαπίλα της κοινωνίας έχει αρχή στα ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ. Τα απολιθωμένα στερεότυπα που για στερεοτυπικούς λόγους αναπαράγονται στερεοτυπικά. Κ διαιωνίζονται, μεταγγίζονται από γενιά σε γενιά. Τα στερεότυπα είναι μεταδοτικά. Και μεταδίδονται το ίδιο σε άντρες κ γυναίκες. Κάποια σε άντρες. Κάποια σε γυναίκες. Κι αλλά και στους δυο.

Τα στερεότυπα πρέπει να χτυπήσουμε. Και να τα χτυπήσουμε στη καρδιά. Όχι όμως δημιουργώντας αλλά στερεότυπα. Γιατί κ αυτά με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν άλλες ανισορροπίες που επίσης θα μεταγγιστούν σε επόμενες γενιές.»

Δείτε επίσης: Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Θρήνος στην κηδεία της Γαρυφαλλιάς (pics & video)

Loading