Εκπαιδευτικοί: Εμβόλιο ή Rapid Test, αλλιώς αναστολή – Τί ισχύει από Σεπτέμβριο (Vid)

Κανείς εκπαιδευτικός δεν θα μπαίνει στις σχολικές τάξεις από το φθινόπωρο εάν δεν προσκομίζει πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου. 

Τί προβλέπεται για την κάλυψη κενών που θα δημιουργηθούν

Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούν να προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με τη «φόρμουλα» των τρίμηνων συμβάσεων που θα ανανεώνονται για ακόμα τρεις μήνες αν καταστεί αναγκαίο, ενώ οι αρνητές δεν θα μισθοδοτούνται την περίοδο που δεν θα διδάσκουν.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προβλέπεται πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δεν θα παρουσιάσουν τα παραπάνω έγγραφα θα μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων, ενώ δεν θα τους καταβάλλονται αποδοχές. Επιπλέον, η περίοδος της αναστολής δεν θα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας.

Από τη μεριά της η κυβέρνηση επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι τιμωρητικό, αλλά επιδιώκει να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα, από τους καθηγητές και τους δασκάλους μέχρι το υπόλοιπο προσωπικό και τους μαθητές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν θα συμμορφώνονται με τα μέτρα που αποφασίστηκαν, θα υποβάλλονται σε «πρόσθετη ταλαιπωρία» για λόγους δημόσιας υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία του υπ. Παιδείας: «Προωθεί τις πλέον ελαστικές μορφές εργασίας στους εκπαιδευτικούς»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετική ανακοίνωσή του ανέφερε σχετικά με την τροπολογία ότι «θεσπίζονται διατάξεις που δημιουργούν τετελεσμένα στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή την πανδημία».

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «στην παρ. 4 δίνεται ως κίνητρο στους αναπληρωτές για να δηλώσουν ότι επιθυμούν την πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση, η προσαύξηση κατά το ήμισυ της πραγματικής προϋπηρεσίας σε όσους προσλαμβάνονται με τρίμηνες συμβάσεις».

Δείτε εδώ την τροπολογία της υπουργού Παιδείας

Δείτε επίσης: Κικίλιας: Τον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 – 15 ετών – Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει κατα 80% σε όλη την Ελλάδα


Loading