Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά»: Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές σε Δημοτικά Σχολεία

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού, συνεχίζει τις «τηλεπισκέψεις» του σε Δημοτικά σχολεία ανά την Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Safe Water Sports” υλοποιεί αυτές τις εβδομάδες δράσεις για την πρόληψη θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών.

Στους μικρούς μαθητές προβάλλονται βίντεο και γίνονται παραστατικές παρουσιάσεις, προκειμένου να κατανοήσουν σε βάθος τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν κατά τη διάρκεια της κολύμβησης σε θάλασσα ή πισίνα, αλλά και κατά τη διάρκεια δοκιμής θαλάσσιων αθλημάτων, τώρα που πλησιάζουμε στις καλοκαιρινές διακοπές και με αφορμή την 11η Μαΐου, «Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών».

«Τηλεπισκέψεις» έχουν πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Σχολεία:

* Αρέθουσας Θεσσαλονίκης (Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη), με την Ολυμπιονίκη πόλο, Αγγελική Καραπατάκη
* Αβδελλά Ρεθύμνου (μονοθέσιο, 9 μαθητές), με τον Ολυμπιονίκη πόλο, Νίκο Δεληγιάννη
* Εκάλης (Γ΄ τάξη), με τον Παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Αντώνη Τσαπατάκη
* 13ο Αθηνών (Μετς, ΣΤ΄ τάξη), με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης, Γιώργο Παναγιωτάκη.

Τα παιδιά μέσα από τις συζητήσεις τους με τους αθλητές ρωτούν, μαθαίνουν και αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την επαφή τους με το νερό. Επιπλέον, εντός των επόμενων ημερών, θα παραλάβουν αθλητικό εξοπλισμό και ένα βιβλίο με την ιστορία της Α΄ Εθνικής ποδοσφαίρου, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν αθλητικά.

Δείτε επίσης: Τι θα ισχύει για τα υποχρεωτικά self test την περίοδο 7-30 Ιουνίου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading