Δυτική Θεσσαλονίκη: “Ποδηλατοβόλτα για καλύτερο περιβάλλον” – Μήνυμα μέσω ποδηλάτου για πολίτες τριών Δήμων

 Με κυρίαρχο σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον», πολίτες τριών Δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης έκαναν σήμερα ποδήλατο, στέλνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, φορώντας κράνη και κρατώντας μπαλόνια ξεκίνησαν αρχικά από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά και συναντήθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους.

Ακολούθως, όλοι μαζί έκαναν ποδηλατοδρομία, διεκδικώντας περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις, καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και να δοθούν τα πρώην στρατόπεδα στην κοινωνία, ως ελεύθεροι χώροι αναψυχής.

Μπορεί να είναι εικόνα ποδήλατο και κείμενο

Ταυτόχρονα, φώναξαν ένα βροντερό «όχι» στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.      

Το “παρών” έδωσαν και οι τρεις δήμαρχοι της περιοχής, οι οποίοι ανέδειξαν την ανάγκη να προστατευτεί το περιβάλλον και να προωθηθεί το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αισιοδοξία πως η σημερινή δράση μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να κατασκευαστεί στο μέλλον ένας μεγάλος ποδηλατόδρομος, που θα ενώνει τους τρεις Δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη – Αποφεύχθηκε τελικά η εκκένωση οικισμού

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading