Δήμος Πάτρας: Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και μείωση στα ανταποδοτικά τέλη

Σε αγορά και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού προχώρησε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα μηχανήματα της.

Επίσης όπως έγινε γνωστό η δημοτική αρχή της πόλης αποφάσισε και έχει ήδη μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη κατά 50 τοις εκατό στους κατοίκους του δήμου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου της για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Πατρέων, πρόσφατα έκανε ένα ακόμα βήμα, με την απόκτηση έξι νέων, σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

Στόχος είναι η αποδοτικότερη και οικονομικότερη εκτέλεση των έργων του Δήμου, αλλά και η παραγωγικότερη και ασφαλέστερη εργασία των εργαζομένων.

Τα νέα μηχανήματα που παρέλαβε η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού είναι:

-Τέσσερα ανατρεπόμενα φορτηγά που προορίζονται για την μεταφορά οικοδομικών υλικών καθώς και την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων, μπάζων και κλαδιών.

-Ένα κλειστό φορτηγό τύπου VAN που προορίζεται για την μεταφορά προσωπικού μαζί με τον αναγκαίο εξοπλισμό του  για την εκτέλεση των εργασιών κλαδέματος και αποψίλωσης κοινοχρήστων χώρων της πόλης και

-Ένας πολυμορφικός γεωργικός ελκυστήρας – καταστροφέας (με δυνατότητα εναλλαγής εξοπλισμού, για κοπή χόρτων, θάμνων κ.λπ.), που προορίζεται για τις εργασίες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Θυμίζουμε, ότι η Δημοτική Αρχή, όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, παρέλαβε οχήματα και μηχανήματα, που ήταν απαρχαιωμένα και σε κακή κατάσταση από πλευράς λειτουργικότητας.

Από τότε έχει προχωρήσει σ’ έναν πρωτοφανή εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα αποπληρώνει δάνεια που είχαν πάρει προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και ταυτόχρονα έχει μειώσει κατά 50% περίπου, τα ανταποδοτικά τέλη.»

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Ζαγόρι – Αυτοκίνητο πήρε φωτιά – Απανθρακώθηκε ο οδηγός

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading