Δήμος Δέλτα: Ο Αξιός θα αποκτήσει πρόσβαση στο πόσιμο νερό

Με τη δέσμευση ότι πολύ σύντομα η Δημοτική Ενότητα Αξιού θα αποκτήσει πρόσβαση στο πόσιμο νερό, επέστρεψε από την Αθήνα ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης μετά τις συναντήσεις που είχε συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρο Σταματάκη.

Το έργο μπήκε σε τροχιά υλοποίησης καθώς μέχρι το τέλος του 2021 θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση και θα αρχίσει η υλοποίηση του, σύμφωνα με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο Δήμαρχος Δέλτα κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο με τα σχετικά έγγραφα (μελέτες, σχέδιο, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μέθοδος) στο Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.(Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), για το έργο της δημιουργίας δικτύου υδροδότησης με καθαρό πόσιμο νερό των περιοχών Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, ύψους 5.863.000 ευρώ λαμβάνοντας τη δέσμευση της άμεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου.

Ακολούθησε ενημερωτική́ συνάντηση με τον Ειδικό́ Γραμματέα Ευρωπαϊκού́ Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γ.Ζερβό ο οποίος παρακολουθεί την ένταξη των προτάσεων.

Παράλληλα κατατέθηκε στο πρόγραμμα Α.Τρίτσης (πρόσκληση ΑΤ01), για χρηματοδότηση ύψους 9.963.000 ευρώ ακόμη ένα έργο ζωτικής σημασίας που αφορά την κατασκευή υποδομών ύδρευσης στις δημοτικές ενότητες Χαλάστρας και Αξιού.

«Καταφέραμε να κάνουμε μια ακόμη δέσμευση μας πράξη. Λάβαμε όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την κατασκευή ενός έργου πολύτιμου για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη δημοτική ενότητα Αξιού. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δημότες μας για όλα τα επόμενα βήματα της πορείας ένταξης του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα καθώς και για τα στάδια της υλοποίησης του, μέχρι την ολοκλήρωση του, με ανοιχτές συνελεύσεις και διαβούλευση όπως κάνουμε μέχρι σήμερα για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης.

Τέλος ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης συμπλήρωσε: «Αγωνιζόμαστε και ευελπιστούμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα άμεσα προκειμένου να γυρίσουμε σελίδα στον Αξιό παρέχοντας στους πολίτες πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, που επι πολλά χρόνια στερήθηκαν».

Δείτε επίσης: Ιωαννίδης: Ο δήμος Δέλτα δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλη δομή

Loading