Δήμητρα της Λέσβου: Οι αρχές αρνούνται να προχωρήσουν σε εξέταση DNA (vid)

Η Δήμητρα, η οποία από τη χρόνια κακοποίησή της λόγω της ταυτότητας φύλου είχε αναπτύξει σοβαρές ψυχικές βλάβες – Μόλις τον Απρίλιο διέφυγε από την κλινική και σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Επιβεβαιώθηκαν μετά τους εργαστηριακούς ελέγχους, οι υποψίες οτι το θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στις 9 Απριλίου είναι η Δήμητρα της Λέσβου. Τη Δήμητρα την αναζητούσε η οικογένειά της από τις 6 Απριλίου.

Μυστήριο αποτελεί σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος το γεγονός της άρνησης των δημόσιων υπηρεσιών να παράσχουν πρόσβαση στην οικογένεια για εξέταση DNA, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα.

«Δυστυχώς γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για την αναζήτηση του Δημήτρη Καλογιάννη. Μετά την ενημέρωση της οικογένειας από το ΑΤ Μυτιλήνης ότι η σορός του θύματος του τροχαίου από 9.4 ταυτοποιήθηκε με αποτυπώματα και είναι ο Δημήτρης Καλογιάννης, η οικογένεια είναι συντετριμμένη και επιθυμεί να τιμήσει τον νεκρό της και να πενθήσει για την απώλεια της. Από εδώ και πέρα ξεκινάει ένας αγώνας για την ανάδειξη των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών ώστε να μην υπάρξει ξανά άλλος «Δημήτρης». Έχω καθήκον ως υπερασπίστρια, σε συνεργασία με τον κ. Τσαντίρη, τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και τον κ. Κουρούκλη από το Silver Alert, να φωτίσουμε κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής» τονίζει στο protothema.gr, η δικηγόρος της οικογένειας του Λίλα Ραγκούση.

Όταν στα τέλη Μαΐου ανακοινώθηκε η εξαφάνιση της Δήμητρας, ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη έρευνα με τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, οι οποίοι διερευνούσαν κάθε σοβαρή μαρτυρία σε όλη την Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα το Silver Alert σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων αυτής της τραγωδίας. Θα πρόκειται για μία σημαντική υπόθεση υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δείτε επίσης: Λάρισα: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος σε φούρνο

Loading