Διάσκεψη των υπουργών Παιδείας της ΕΕ για την ψηφιακή εκπαίδευση στην Ευρώπη

H ψηφιακή εκπαίδευση και το μέλλον της στην Ευρώπη συζητήθηκε κατά τη διαδικτυακή διάσκεψη των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά την παρέμβασή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, «παρέθεσε τρεις βασικές προτεραιότητες: τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, την άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος και προώθηση της ισότητας στην πρόσβαση, καθώς και τον εμπλουτισμό της δια ζώσης εκπαίδευσης με ψηφιακά εργαλεία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε «στην ενίσχυση των ψηφιακών και ήπιων δεξιοτήτων», τονίζοντας πως «σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε» με τα νέα προγράμματα σπουδών, τις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Στη συνέχεια, η υπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων «τη σημασία της παροχής τεχνολογικού εξοπλισμού και της αναβάθμισης των δικτύων και των ψηφιακών πλατφορμών», περιγράφοντας τα σχετικά μέτρα που πάρθηκαν στη χώρα μας.

Κλείνοντας, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε «στον εμπλουτισμό της δια ζώσης εκπαίδευσης με ψηφιακά εργαλεία και στον τρόπο που αυτός μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, ποικιλομορφία και εξατομίκευση διδακτικών μεθόδων».

Δείτε επίσης: Επίσκεψη Ν. Κεραμέως στο Ίδρυμα «Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading