Χρ. Σταϊκούρας: “Τα φορολογικά κίνητρα για τους κατοίκους του εξωτερικού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο”

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική και ενθαρρυντική, την απήχηση που είχαν τα φορολογικά κίνητρα και τα προνόμια, που θέσπισε διαδοχικά η κυβέρνηση για κατοίκους του εξωτερικού

Τα νέα φορολογικά κίνητρα έχουν ως στόχο την προσέλκυση στην Ελλάδα επενδυτών και φυσικών προσώπων, αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με τα αποτελέσματα και την πρόοδο εφαρμογής φορολογικών κινήτρων, που ενέκρινε η Βουλή για την προσέλκυση επενδύσεων και φυσικών προσώπων με φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, ο υπουργός Οκονομικων εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της νομοθετικής πρωτοβουλίας και δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε «Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την εφαρμογή των διατάξεων, πάνω από 500 πολίτες, επενδυτές, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι που ζουν στο εξωτερικό έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτά τα νέα φορολογικά καθεστώτα που έχει θεσπίσει η Ελλάδα».

«Το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των νέων διατάξεων και εκδίδει τις απαραίτητες κανονιστικές πράξεις ώστε να είναι πλήρες και διαυγές το κανονιστικό πλαίσιο εφαρμογής. Παράλληλα, αξιολογεί τα μέχρι τώρα στοιχεία και προβαίνει στις αναγκαίες προσαρμογές και θα προβεί και σε περισσότερες αλλαγές για την περαιτέρω διευκόλυνση και προσέλκυση επενδυτών και φυσικών προσώπων από το εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε παράταση για την υποβολή αίτησης για φέτος», υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ολοκληρώνοντας ο υπουργός σημείωσε, «Τα φορολογικά κίνητρα για τους κατοίκους του εξωτερικού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Η πανδημία που μας πήγε πίσω ήταν ταυτόχρονα και καταλύτης για αλλαγές. Το πρώτο διάστημα εφαρμογής των νέων διατάξεων με τα νέα φορολογικά κίνητρα ήταν εξαιρετικά επιτυχής και ενθαρρυντική. Η Ελλάδα ξεπερνά τη κρίση με σχέδιο και αυτοπεποίθηση, ανακάμπτει και αναπτύσσεται με εγχώριες και ξένες επενδύσεις και με εισοδήματα της αλλοδαπής».

Δείτε επίσης: Χρ. Σταϊκούρας: “Θέλουμε να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading