Χίλια ευρώ, όσα και τα χιλιόμετρα που έκαναν δήμαρχοι και επισκέπτες με ποδήλατα, θα δοθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Χίλια ευρώ, όσα και τα χιλιόμετρα που έκαναν την περασμένη Κυριακή με δεκαέξι στατικά ποδήλατα, δήμαρχοι και επισκέπτες της γιορτής της ηλεκτροκίνησης «Voltάρω 3», θα δοθούν τις επόμενες μέρες στον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας και πολλοί ακόμη άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.
Συνολικά στη μεγάλη γιορτή της ηλεκτροκίνησης «Voltάρω 3» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στην παραλία Θεσσαλονίκης βρέθηκαν τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία, τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ηλεκτροκίνητων scooters, ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων και τους τρόπους φόρτισής τους, καθώς και να «Voltάρουν» δωρεάν με ηλεκτρικά πατίνια, να θαυμάσουν εντυπωσιακά μοντέλα τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones), να ενημερωθούν από ειδικούς για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η οδηγική τους συμπεριφορά, κάνοντας χρήση του προσομοιωτή οδήγησης του ΙΜΕΤ – ΕΚΕΤΑ και να λάβουν μέρος σε κλήρωση με πλούσια δώρα.
«Θελήσαμε στη φετινή διοργάνωση του «Voltάρω», να αναδείξουμε τα πολλαπλά οφέλη από τη χρήση των εναλλακτικών μέσων μεταφοράς για έναν πιο «καθαρό» τρόπο ζωής στις πόλεις. Είναι μια διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα γύρω μας, που δεν είναι ξεκομμένη από τις έννοιες της κοινωνικής συμμετοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Γι’ αυτό και επιλέξαμε να στηρίξουμε το έργο του “Χαμόγελου του Παιδιού” κάνοντας ποδήλατο. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και τους χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια μας», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading