Χαμός στα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ: «Ήμουν κι εγώ στο πάρτι στην παραλιακή και κόλλησα κορονοϊό» (pics)

Στα περισσότερα κέντρα διασκέδασης – beach bar δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα αποφυγής διάδοσης της Covid-19, καθώς οι περισσότεροι θαμώνες διασκεδάζουν όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλον

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύονται από τους νέους στα κοινωνικά δίκτυα, καταμαρτυρούν, οτι οι ιδιοκτήτες των περισσότερων χώρων διασκέδασης “κάνουν τα στραβά μάτια” όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν στους συγκεκριμένους χώρους.

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ ύστερα από την καταγραφή τουλάχιστον 15 κρουσμάτων από πάρτι που έγινε το προηγούμενο Σάββατο, σε γνωστό beach bar της παραλιακής, επί της λεωφορου Ποσειδώνος.

Στο πάρτι συνωστίστηκαν εκατοντάδες νέοι, χωρίς να τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα, με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, και να καταγράφουν το συγκεκριμένο πάρτι ως χώρο όπου πιθανώς κόλλησαν τον ιό.

Εξηγώντας το φαινόμενο της υπερμετάδοσης, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισήμανε στο protothema ότι υπό συνθήκες συνωστισμού, ο φορέας του ιού μπορεί να μολύνει ακόμη και 10 ακόμη.

Δείτε επίσης: «Σκάει» το 4ο κύμα της πανδημίας: Ανεβαίνουν τα κρούσματα, μειώνονται οι εμβολιασμοί (video)