Χαλκιδική: Εγκρίθηκαν έργα ανάπλασης ύψους 4 εκ. ευρώ – Πως θα «αναβαθμιστούν» Φούρκα, Ν. Φωκαία και Άφυτος

Έργα ανάπλασης οικισμών, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθούν σε κοινότητες του Δήμου Κασσάνδρας.

Οι σχετικές μελέτες κατασκευής των έργων ολοκληρώθηκαν και η διοίκηση του Δήμου ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε η χρηματοδότησή τους από κοινοτικούς (EE), εθνικούς και αυτοδιοικητικούς πόρους.

Οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα πληρούν βιοκλιματικά κριτήρια, ο αστικός εξοπλισμός θα αξιοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ θα αναπτυχθούν νέοι χώροι πρασίνου. Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν:

Στην ανάπλαση του οικισμού Φούρκας, έργο προϋπολογισμού 2,45 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- Υπουργείο Ανάπτυξης.

-Σε ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων παραλιακής ζώνης των οικισμών Ν.Φώκαιας και Χανιώτης, προϋπολογισμού 608.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο», υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

-Σε έργα εξωραϊσμού κεντρικών οδών του οικισμού Πευκοχωρίου προϋπολογισμού 410.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

Στην ανάπλαση της πλατείας Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 384.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

Στην αποκατάσταση πλακοστρωμένων οδών του οικισμού Κρυοπηγής, προϋπολογισμού 105.350 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» – υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συντήρηση πλακοστρωμένων οδών του οικισμού Αφύτου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ Δ. Κασσάνδρας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Γνώριμες ντροπιαστικές εικόνες στο παραλιακό μέτωπο (pics)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading