Αύριο η απόφαση του δικαστηρίου για την επιμέλεια του 18χρονου με νοητική στέρηση – Το παιδί αγνοείται

Αύριο Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου Χανίων για την επιμέλεια 19χρονου με νοητική στέρηση – Ο 19χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και αναζητείται από τις Αρχές.

Το 18χρονο παιδί είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 66χρονο, καθώς και κακοποίησης από τον πατέρα του.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν προφυλακιστέοι με απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως και σήμερα στο δικαστήριο συζητήθηκε αίτημα του θείου του 18χρονου να αναλάβει την κηδεμονία του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Χανίων Γιάννη Ντερμανάκη, ο οποίος έχει αναλάβει τη δικαστική επιμέλεια του 19χρονου, το Δικαστήριο ζήτησε την παρουσία του 18χρονου, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε και αναζητείται από τις Αρχές με εντολή της Έδρας.

Συγγενής του 18χρονου έχει καταθέσει αίτημα για να αναλάβει την προσωρινή κηδεμονία του, το παιδί όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του συγγενή του νεαρού, Ιωάννης Ντερμανάκης δήλωσε: «Σήμερα αναζητήθηκε από την αστυνομία και το παιδί είναι εξαφανισμένο».

Ο κ. Ντερμανάκης κατέθεσε το αίτημα του θείου το αγνοούμενου 18χρονου για ανάληψη της κηδεμονίας του εξηγώντας πως «προκύπτει ωστόσο ένα θέμα, πιστεύω όχι τυχαίο, ότι θα πρέπει να βρεθεί και να παρουσιαστεί ενώπιον της προέδρου ο μικρός Γιαννάκης που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και ταλαιπωρείται ακόμα».

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Κρήτη: Εξαφάνιση του 18χρονου που κατήγγειλε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση

Loading