Αττική: Μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία οι φλόγες – ΤΩΡΑ (Vid)

Εκκενώθηκε η Ιπποκράτειος Πολιτεία – Μέσα στον οικισμό οι φλόγες

Έντονη αναζωπύρωση της φωτιάς με τις φλόγες να μπαίνουν μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ανεξέλεγκτο.

Μήνυμα 112 για εκκένωση Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου

Νέο μήνυμα, μέσω 112, για εκκένωση και πάλι του Καπανδριτίου και του Πολυδενδρίου εστάλη πριν από λίγη ώρα από την Πολιτική Προστασία λόγω των διαστάσεων που παίρνει η πυρκαγιά, η οποία έχει περάσει από τη νύχτα την Εθνική Οδό στο ύψος των Αφιδνών και κατευθύνεται προς Καπανδρίτι. Στο μήνυμα αναφέρεται: «αν βρίσκεται στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου».

Καίγεται εργοστασιο στις Αφίδνες

Aυτή την ώρα καίγεται εργοστάσιο στην περιοχή Αφίνδων. Η επιχείρηση βρίσκεται στον παράδρομο των διοδίων, το κτήριο έχει αρχίσει και καταρρέει από τις φλόγες. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγούν.

Aυτήν την ώρα στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Δείτε επίσης: Κικίλιας: Εκκενώνεται γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο (vids)

Loading